Земеделци излизат на национален протест. Те са недоволни от решението на Народното събрание да

...
Земеделци излизат на национален протест. Те са недоволни от решението на Народното събрание да
Коментари Харесай

Зърнопроизводители блокираха пътя Бургас-Варна край Ахелой

Земеделци излизат на народен митинг. Те са недоволни от решението на Народното събрание да приключи възбраната за внос на украинско зърно. Секторът се закани да блокира гранични пунктове, главни пътища и автомагистрали в цялата страна. 

Според земеделците рухването на възбраната ще ги докара до банкрут.  От бранша упорстват да се удължи възбраната за внос  на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и да се ограничи вноса на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко, месо  и мед. Освен това те желаеха незабавно  погашение на цялостния размер на обезщетенията за нарасналите разноски за произвеждане.

Горещите точки през днешния ден ще бъдат „ Петолъчката “ в Югоизточна България, детелината на Автомагистрала „ Тракия “ край пловдивското село Труд, както и на пътя Стара Загора Хасково, Пловдив - Свиленград. Блокади ще има още в Североизточна България - край Кардам, Дуранкулак, на основен път Плевен - Русе, както и в Северозападна България. Протестиращите затварят  и пътя край Кюстендил и Кресна. 

Точно в 10 часа тежката техника на зърнопроизводителите и представители на над 20 организации от селскостопанския бранш блокираха главния път Бургас-Варна край Ахелой. С изявлението си късно нощес министър председателят Денков безусловно нагнети още повече протестиращите, които с изключение на настояванията си за смяна в политиката против тях и връщане на възбраната за импорт на продукция от Украйна, показаха засегнатост и отвращение. 

 

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР